MERMERNA JAJA OD TRI VRSTE LUKA: Tradicionalni NAČIN FARBANJA JAJA koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)
Mermerno jaje, Foto: Printscreen / Instagram/ kreativ.maria

PRELEPO

MERMERNA JAJA OD TRI VRSTE LUKA: Tradicionalni NAČIN FARBANJA JAJA koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)

Prednost ove tehnike ukrašavanja jaja je što ne možete da pogrešite

Objavljeno:

Farbanje jaja za Uskrs je divna tradicija koja se razvijala kroz vekove, pri čemu su različita vremena i krajevi planete donosili svoje jedinstvene metode i tehnike. Od jednostavnih prirodnih boja do složenih umetničkih kreacija, ova uskršnja aktivnost nije samo zabavna, već i način izražavanja kreativnosti i proslavljanja proleća.

Jedna od posebno interesantnih tehnika uključuje upotrebu ljuski različitih vrsta luka, najlonskih čarapa i boje za hranu, koja jajima daje predivne uzorke i boje koje ih čine pravim malim umetničkim delima koje podsećaju na mermer pa se zovu mermerna jaja.

Ova metoda ne samo da je vizuelno privlačna, već je i prilika za eksperimentisanje s prirodnim materijalima koji su lako dostupni u domaćinstvu. Ljuske luka pružaju jedinstvene šare i tonove, a kada se kombinuju sa prehrambenih bojama, efekti mogu biti zaista fascinantni.

Crni luk daje narandžastosmeđe tonove, crveno luk pastelnolila a beli luk ostavlja delove neobojene.

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci:

jaja

ljuske crnog luka (belog, crnog i crvenog)

1 kašika soli

2 kašike sirćeta

tirkizna prehrambena boja

jestivo ulje

najlonske čarape

kanap ili konac

Priprema:

1, Priprema ljuske

Isecite ljusku luka na male komadiće.

2. Priprema najlonske čarape Od starih najlonskih čarapa isecite pravougaonike duplo veće od jaja. 3. Zamotavanje jaja Jaja nakratko potopite u činiju vode da bi bila lepljiva. Potom ih uvaljajte u komadiće ljuski od luka. Umotajte obložena jaja u isečene pravougaonike najlonske čarape i čvrsto ih spojite pozadi.

4. Bojenje jaja U šerpi pomešajte vodu sa solju, sirćetom i bojom za hranu (ili cvetovima hibiskusa) Stavite jaja u još hladnu vodu. Stavite da se kuvana laganu vatru a otkad provri merite 10 minuta.

5. Ostavite da se ohlade

Kad se ohlade, uklonite komad čarape uključujući i ljusku luka. Na kraju jaja protrljajte sa malo ulja za kuvanje da se lepo zasijaju.

BONUS VIDEO:

02:28

EVO KAKO MIRKA VASILJEVIĆ PROVODI VELIKI PETAK I USKRS: Imam veliku porodicu, a doručak i ručak NIKAD NISU NA ISTOM MESTU

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.